De Bezetting Speelt

bezettinggroot

Vanmorgen naar een concert van “De Bezetting Speelt”  geweest (www.debezettingspeelt.nl). Schitterende muziek in een betoverende ambiance – De Gasthuiskapel in Museum Gouda – uitgevoerd door mooie dames en heren, mensen met een gave voor het maken van muziek. Er waren helaas weinig toehoorders en de musici hadden meer, veel meer verdiend. Luisteren en kijken naar mensen die iets met bezieling doen, maakt me altijd blij en geeft me inspiratie en hoop voor de toekomst.

Dan besef je dat er heel veel mooie, vriendelijke , vrolijke en intelligente mensen zijn, die schitterende dingen kunnen doen en maken. We laten ons als mensheid vaak leiden door de negatieve zaken, die om ons heen gebeuren. Er zullen altijd nare, afschuwelijke gebeurtenissen voorkomen. Oorlogen en op kleine schaal, een niet nader te noemen voorval, vorige week. Laten we onszelf niets wijs maken.

Ook al doen we mee aan een stille tocht en tonen we onze verontwaardiging door middel van posters en commentaren, dit zal helaas niet de laatste keer zijn. Ik heb me voorgenomen naar meer concerten, toneelstukken, musea en andere inspiratiebronnen te gaan. Om me er aan te herinneren, dat het er nog volop is…. Bezieling… Passie en besef van schoonheid.

Bedankt , musici van “De Bezetting Speelt”.