Jan hagel voorspelt het nieuws van 2016

Eerste kwartaal

Begin januari wordt er een voetbaltrainer met een enorm ego ontslagen en krijgt Nederland in de gaten dat er weer geen Elfstedentocht zal plaats vinden. Uitlatingen van Samson in december 2015 over het eventueel opnemen van tweehonderdduizend vluchtelingen leiden tot halvering van de PVDA zetels.

In februari gaat het één dag vriezen en krijgt de NS last van bladeren die sinds afgelopen herfst in de bossen liggen en enigszins bevriezen. Halverwege februari wordt in de poolcirkel het eerste kievietsei gevonden. Het is hard gekookt.

Poetin is te zien in een clip waarin hij lachend, met ontbloot bovenlijf, de gaskraan richting West Europa dichtdraait.

Begin maart besluit het kabinet iedereen te verplichten zijn koelkast gedurende minimaal twee uur per dag wijd open te zetten om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Nederlandse energie bedrijven sluiten de drie schoonste kolencentrales van Europa en Polen maakt bekend zijn oude bruinkoolmijnen te heropenen om aan de plotseling toenemende vraag van energie uit Nederland te kunnen voldoen.

Tweede kwartaal

Het eerste dopingschandaal in de wielersport is een feit. Het blijkt dat de reporters van zowel de BRT als de NOS al jaren lang speed gebruikten en in slaapmiddelen dealden tijdens het commentariëren van wielerwedstrijden. Dat verbaast niemand. Vele mensen verwonderen zich al jaren over het uren durende slappe geklets van deze heren over “het nieuwe wielrennen”. Dit houdt niemand vol zonder stimulerende middelen en menigeen werd wakker tijdens de huldigingsceremonie.

Half april en er is nog geen mooie warme dag geweest. In de tweede kamer wordt een spoeddebat gehouden over de afkoeling van de aarde. Besloten wordt dat er een verbod komt op het openen van koelkasten.

In mei maakt het toezicht op de gezondheidszorg bekend dat bij de meeste ziekenhuizen het budget bijna op is. Anesthesisten kopen massaal sterke drank en houten hamers in. Begrafenisondernemers doen gouden zaken en door hun werkzaamheden neemt de uitstoot van CO2 grootse vormen aan.

De Russische staatstelevisie maakt bekend dat na 3 weken op de intensive care afdeling, Poetin herstellende is van een lichte verkoudheid.

In Polen wordt bekend gemaakt dat na de kritiek van Europa op de gang van zaken daar en het innen van vele miljarden uit De Europot in de afgelopen jaren er geen gebruik meer wordt gemaakt van deze neofascistische subsidie en dat alle grondrechten voor onbepaalde tijd opgeschort worden.

Derde kwartaal

Mensen slaan massaal op de vlucht voor de aanhoudende regen en Spanje sluit de grenzen voor Noord Europeanen zonder een aantoonbaar vermogen van minstens één miljoen euro.

In augustus wordt de vijf miljoenste vluchteling in Duitsland geregistreerd en Merkel verklaart openlijk: “Ich haben das Nicht Gewusst” …. (Wij trouwens ook niet).
De laatste Syriër heeft het land verlaten en het licht achter zich uitgedaan, er zijn nu officieel geen oorspronkelijke bewoners meer, alleen strijders. De geallieerden maken trots bekend dat op 21 augustus met veel feestvertoon de miljoenste bom op IS stellingen is gegooid. Van de oorspronkelijke strijdmacht van 50.000 man resteren er nog “slechts” 40.000, dit volgens welingelichte bronnen binnen de wapenindustrie. Volgens het commissariaat voor vluchtelingen bevinden de ontbrekende 10.000 strijders zich inmiddels veilig in Europa.

September komt en gaat. Tijdens het behandelen van de begroting wordt bekend dat er meer dan 6 miljard euro verloren is gegaan aan mislukte automatiseringsprojecten bij de overheid. De tweede kamer gaat schoorvoetend akkoord met de te nemen maatregelen ter voorkoming van verdere overschrijdingen. Een week later valt het kabinet alsnog, als blijkt dat bij het verven van het paleis Het Loo, zijdeglans is gebruikt ipv hoogglanslak waardoor de kosten de pan uit rezen en 35.000 euro hoger uitvielen.

Vierde kwartaal

De discussie over de zwarte pieten neemt weer een aanvang en besloten wordt om per direct al de zwarte pieten te ontslaan. Dit blijkt echter een onzinnige maatregel omdat bijna al de pieten al een uitkering ontvangen.

In november wordt bekend dat er een politieke oplossing wordt gezocht voor de strijd met IS .Tijdens een interview geeft een woordvoerder volmondig toe dat het doden van één IS strijder ongeveer twee miljoen dollar kost. Het verstrekken van 2 of meer maagden aan een levende strijder zou een optie kunnen zijn. “Iemand met twee vrouwen komt al nergens anders meer aan toe”, is de conclusie.

In ziekenhuizen is nu al het personeel ontslagen en vervangen door vrijwilligers en familieleden van de patiënten.

In de stad Groningen hebben de inwoners afscheid genomen van de Martinitoren die nu geheel in de grond is weggezakt. Minister Kamp heeft beloofd dat een replica zal worden geplaatst in Madurodam en dat al de inwoners in 2017 een vrijkaartje krijgen voor dit educatieve park. Let wel, alleen de bewoners met de postcode 9712HS.

Verder nieuws

Gedurende 2016 hebben we afscheid genomen van Griekenland, Portugal, Ierland, Spanje, Italië, Hongarije en nog veel meer Europese lidstaten. België, Nederland en Oostenrijk zijn nu officieel deelstaten van Duitsland.