Vluchtelingen en Griekenland

Het probleem van de Noord Afrikaanse vluchtelingen kan simpel opgelost worden. Volgens mij heeft Europa nog wat geld te goed van de Grieken. Als deelaflossing van de schulden vangen zij de vluchtelingen op. Griekenland heeft eilanden genoeg. Zo lossen we het vluchtelingen probleem redelijk ter plaatse op. Dat geld zijn we toch al kwijt. De Grieken minder schuld, de vluchtelingen blijven warm en de VVD is er ook blij mee. Duidelijk een win win win situatie.

De president van Griekenland is van de week bij Poetin op bezoek. Mooi… Kunnen ze wennen aan elkaar. Ik zou zeggen maak een deal met Poetin. Wij bouwen een muur aan de west zijde van Oekraïne en beloven er nooit , maar dan ook nooit, meer te komen. Als extra bonus kunnen de russen eventueel van ons Griekenland als vazalstaat cadeau krijgen. Het is ons niet gelukt om enige positieve invloed op de Grieken uit te oefenen. Russen kunnen nu voordelig “nou ja voordelig” met vakantie naar de Griekse archipel en wij naar Turkije zonder de aanwezigheid van die onbeschofte Russen.

En nu we het toch over Griekenland hebben… De Olympische zomerspelen veroorzaken elke keer weer een financieel debacle. En de keuze waar deze gehouden word verdiend ook niet altijd de schoonheidsprijs. Waarom huurt het Olympische comité niet permanent een eiland van de Grieken. Eentje waar de eerder genoemde vluchtelingen op zitten. Deze kunnen de sportfaciliteiten bouwen en hand en spandiensten verlenen tijdens de spelen. Griekse arbeiders en bouwvakkers zijn immers allang met pensioen.
Bonussen aan bankdirecteuren moeten natuurlijk niet verboden worden. De beoordeling hoe hoog deze bonussen moeten zijn, moet over een periode van de afgelopen 10 jaar gaan. Kwaliteit moet betaald worden zei een topman van de ING bank. Daar is iedereen het wel mee eens. Krijgen we een hoop geld terug van deze uitvreters. Bankiers blij, zij krijgen wat ze verdienen en de staat is weer wat rijker.

Verrek… terwijl ik dit schrijf lees ik dat er werkelijk 155 bootvluchtelingen zijn geland op een Grieks eilandje. Nog even en een groep metselaars vertrekt vanavond nog naar de Oekraïne om aan een muur te beginnen. Wel even die muur door trekken naar Roemenië en Bulgarije graag.
Nu nog even vernemen dat de volledige raden van bestuur van alle grote banken hun spijt hebben betuigd en de ten onrechte verkregen bonussen terug hebben gestort in de staatskas.
Mijn dag kan niet meer stuk.