Windhandel

Niet alleen deelnemers aan de ‘zwartepieten discussie’ hebben een klap van de malle molen opgelopen. Windmolen exploitanten schijnen ook een aardige dreun van hun eigen wieken te hebben geïncasseerd. Onder het mom van “ik ben toch geen dief van mijn eigen portemonnee” strijken ze van de gemeenschap 350 miljoen euro subsidiegeld op. Ach, een klein lagune in de wetgeving. Je kunt het ze niet kwalijk nemen. Het zijn ondernemers in wind. En groene energie is windhandel, zodoende.

Directeur Tjerk Wagenaar van de stichting Natuur en Milieu denkt 12,3 miljard te verdienen aan windmolenparken op de Noordzee. Waarschijnlijk heeft hij dezelfde rekenmethode gevolgd als de rekenmeesters uit Brussel bij het bepalen van onze extra bijdrage van 670 miljoen euro aan het Europese miljarden spel. Tjerk heeft blijkbaar een matrix ontwikkeld waarin hij eventuele schade door de opwarming van de aarde omrekent in geld. Daarna trekt hij de wortel uit de oostenwind en voila… 12,3 miljard opbrengst. Als laatste ijzersterk argument gooit hij schade- effecten op de gezondheid van de mensheid er tegen aan. Dat doet het altijd goed in de media. Windmolens zouden vroegtijdig sterven voorkomen. Daar ga je dan met je berekeningen, Tjerk. Weet je wel wat extra levens jaren kosten, jongen?

In 2011 werd bijna 40 % van de kosten van de gezondheidszorg – negentig miljard- uitgegeven aan mensen boven de 65 jaar. Dat is een slordige 36 miljard De gemiddelde leeftijd is 80 jaar dat geeft een uitkomst van 2,4 miljard per jaar. Ja, ja Tjerk ik maak wel mijn berekeningen openbaar zoals je ziet. Daar komt nog bij dat de gemiddelde leeftijd nog steeds toeneemt.

Ik zou zeggen… Onmiddellijk stoppen met het bouwen van windmolens en opwarmen die aarde! Als de gemiddelde leeftijd daardoor terug loopt naar- pak hem beet- 76 jaar dan verdienen we minimaal per jaar 10 miljard. Dit is pas geld verdienen.
Trouwens dat opwarmen bespaart ook energie. Als het twee graden warmer wordt besparen we mega op onze aardgas gebruik. Met een gemiddelde temperatuur in Nederland van ongeveer 10 graden gebruiken 25 miljard m3 aardgas voor verwarming. Twee graden opwarming geeft 20% besparing. Dat gaan we nooit halen met windmolens, Tjerk ouwe jongen.

De nu heersende kippengriep schijnt door trekvogels te zijn overgebracht. Misschien kunnen we de nieuwe windmolens rondom pluimvee bedrijven plaatsen ter voorkoming van al die enge kippen ziektes.