Zeerovers, chocolade en andere wereld problemen

Drijvende plastic eilanden in de oceanen. Dit is toch een uitgelezen kans voor Somalische zeerovers. In plaats van Blackbeardje spelen kunnen ze zichzelf nuttig maken en jagen op plastic. Geef ze een bedrag per ton en opgelost is het probleem. We horen trouwens niets meer van die zeerovers. Waarschijnlijk zijn ze massaal tot zinken gebracht en uitgeroeid door terugschietende niet West Europese zeelieden of zitten ze nu op gammele bootjes richting Italië.

Het dreigende cacao probleem is zo opgelost. Wij, Nederlanders gaan cacaobomen plaatsen in de Betuwe. Twee vliegen in een klap. Fruittelers krijgen te weinig voor hun appels. Dus rap kassen bouwen, lege kantoren ombouwen en cacaobonen verbouwen. De opbrengst schijnt enorm te zijn en we hebben tot 2020 de tijd.
Dit dreigende tekort doet mij denken aan het verhaal van de Club van Rome die in de jaren tachtig van de vorige eeuw verkondigde, dat er in het jaar 2000 geen sneeuw meer in de Alpen zou liggen. Jezus, dacht ik. Daar gaat mijn skivakantie. Wij weten ondertussen beter het is alleen maar duurder geworden. En zo gaat het met cacao ook het wordt alleen maar duurder.

Syrie gangers moet je niet tegenhouden maar juist stimuleren. Het kost de gemeenschap een vermogen om die gasten hier in de gaten te houden. Daar zwaaien ze met vlaggen en zijn een schietschijf voor de geallieerde strijdkrachten die toch ergens moeten oefenen. Lijkt een beetje op de boerenkruistocht uit de middeleeuwen … zo vele gingen en niemand kwam terug.

Ook sprinkhanen zijn een uitdaging. Misschien kent u het gezegde: If you can’t beat them , join them. Een kleine aanpassing en je hebt: If you can’t beat them, eat them. Vangen die zooi en frituren. Het schijnt heerlijk te zijn. Lekker knapperig. Nieuwe werkgelegenheid in Afrika ter compensatie voor de cacao teelt misschien?

De veroudering van onze bevolking is er ook zo een. Jaren lang zeuren over roken en drinken en dan raar opkijken als de gemiddelde leeftijd boven de tachtig komt. Fout… dit beleid moet om. Snel bejaarden huizen ombouwen naar grote Horeca gelegenheden. Gratis drank, rookwaren en bitterballen verstrekken, dat moet het nieuwe beleid worden. Je zult zien dat de gemiddelde leeftijd omlaag gaat, maar het aantal geleefde jaren omhoog. Natuurlijk zullen er zeurpieten zijn (merkwaardig trouwens dat er geen zeurjannen of zeurttruusjes zijn), maar wees eerlijk, wat verkiest u? Een kort en snel ziekteverloop of fysiek gezond zijn en als een kasplant kwijlend in een stoel zitten tot magere Hein je alsnog komt halen.