De nieuwe trainer van het Nederlands elftal

De nieuwe trainer van het Nederlands elftal

De Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond, gevestigd in Zeist, is sinds 1889 een meer of minder succesvolle wereldspeler op voetbalgebied en is met het Nederlands elftal in 1988 Europees kampioen geworden. Tevens geeft de KNVB leiding aan de amateur- en profvoetbalcompetitie, waaraan in totaal 2779 clubs meedoen.

De KNVB zoekt voor haar eerste elftal een Trainer.

Functieomschrijving
In deze functie bent u verantwoordelijk voor het selecteren van spelers voor het eerste elftal. U bent in staat de balans te bewaren tussen de hectiek van de wedstrijden buiten – op het veld – en de onderliggende processen binnen –  in de kleedkamer. U levert uw elftallen zowel fysiek, tactisch als technisch op het hoogste niveau af. Persoonlijk leiderschap en charisma zijn noodzakelijk om sturing te geven aan een team, hoofdzakelijk bestaande uit verwende veelverdieners. Goede omgangsvormen met de media in al zijn facetten behoren zeer zeker tot uw kwaliteiten. U rapporteert functioneel en hiërarchisch aan directeur Bert van Oostveen.

Functie-eisen
U heeft een moderne kijk op het trainerschap. Daarnaast heeft u commercieel inzicht en bent u in staat uw leidinggevende rol voor en in de media beschaafd en met charme uit te dragen. Querulant gedrag is u vreemd.U heeft ervaring met de uitvoering van vernieuwingen binnen de voetbalwereld, heeft affiniteit met de schrijvende pers en andere media. U beschikt over uitstekende schriftelijke en verbale communicatieve vaardigheden. U beschikt over een luisterend oor en respecteert en staat open voor andere meningen. Een megalomane  gedachtegang is u geheel vreemd.Kortom: een Bert van Marwijk, die wél resultaat boekt.

Arbeidsvoorwaarden
Een uitdagende functie binnen een starre organisatie. De bedrijfscultuur is gesloten, formeel met aandacht voor machtswellust. Bij tegenvallende resultaten wordt u direct afgeserveerd.

Bijna iedere bekende trainer zou hiervoor in aanmerking kunnen komen behalve……

LOUIS VAN GAAL

“Ben ik nou degene die zo slim is of zijn jullie nou zo dom?” :

Hier, bij de KNVB, ligt mijn hart

Het Nederlands elftal voetbalt als los zand en heel apart
Door velen genoemd om zijn waardeloze mentaliteit
Voor mij de bakermat van slecht beleid
Mijn herinneringen gaan terug naar de eerste keer
Ook toen, bij mijn afscheid, heerste er een bijzondere sfeer
Nu ga ik mijn gevoelens maar weer eens achterna
Met mijn grote bek weer eens in en op alle media
In mijn levensfase is dit een nieuwe kans om megalomaan te zijn
Mijn eigenwaarde krijgt een boost en, mijn god, wat is dat fijn
En daarom klinkt het vol overgave uit mijn mond
Vandaag ben ik Cruijff voorbij gestreefd, hij kan mij kussen, op de kont